Ombyggnation

Denna kunden hade en gammal installation. Dåligt tryck och föroreningar in i huset gav anledning till att äntligen byta upp sig. Efteråt så fick kunden mycket högre tryck i huset och rent friskt vatten! Utöver lyxen med mer utrymme och renare miljö dessutom.

Produkterna som valdes är kombinationsfilter som bla reducerar kalk, järn och mangan med inbyggt partikelfilter: Hauge 700 och en Hydropress på 75L av märket Wellmate.

Se hur mycket gamla saker som ersattes av enbart 2 produkter i hörnan. Så mycket effektivare är dagens produkter!

Gammal installation
Nya installationen

Avhärdare

Här är den minsta avhärdaren installerad hos en familj i Simrishamn på kommunalt vatten med hög hårdhet. Tack vare att den har en smart automatik så rengör den sig själv baserat på vattenförbrukning eller antalet dagar som det max får dröja mellan backspolningarna för att kunna optimera funktion och livslängd.

De njuter nu av mjukare och renare vatten. Mindre förbrukning av tvättmedel och de har nu mjuka sköna kläder trots de legat i garderoben ett tag. Visste du att en stor del av att kläder slits och känns så stela från garderoben är på grund av att rester från tvättmedel och kalk stannar kvar efter tvättning?

Du skulle bara veta hur mycket det skummar från en bebiströja om man sköljer den i avhärdat vatten!

Avhärdare för en familj på 2 vuxna och barn.

Glad och nöjd dansk utanför Vittsjö!

Här syns den gamla installationen och sen den nya. Notera hur brunt av rost vattnet var i deras gamla vv-beredare!

Nu njuter vår danska stugägare av friskt rent vatten som värms i en energisnål vägghängd VV-beredare. Filtermassan i vattenreningen reducerar järn, mangan och en stor del svavelväte och unken lukt. Allt den samlar på sig åker ut när den backspolar.

Gammalt tryckkärl och gammal vv-beredare
Varmvattenberedaren är alltid belastad med en massa smuts som inte märks alltid. Men livslängden förkortas och strömförbrukningen ökar.
Klart och avstädat!